Україна та Польща налагоджують безперебійні поставки агропродукції

Україна з допомогою Польщі готується налагодити безперебійні поставки вантажів агропродовольчої продукції до традиційних експортно залежних ринків та вирішити питання пошуку альтернативних логістичних шляхів їх відправки транзитними коридорами через ЄС.

Про це ішлося на онлайн-зустріч міністра аграрної політики та продовольства України Микола Сольського із  віце-прем’єр-міністром — міністром сільського господарства та розвитку сільських територій Республіки Польща Генріком Ковальчиком, повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

«Ми дякуємо нашим польським колегам за всебічну підтримку у налагоджені транзиту української агропродукції до країн ЄС», – сказав міністр.

Крім того, сторони обговорили умови взаємної сертифікації продукції тваринного походження на ринки обох країн, та процес нотифікацій по експортним вантажам, задля пришвидшення  проходження відповідних процедур на кордоні та транспортування. 

Польща наразі працює над створенням «Сухого порту» на кордоні, з метою збільшення пропускної спроможності перевезень для експорту української агропродукції, зокрема до третіх країн». – зазначив пан Генрік Ковальчик. 

Сторони домовились і надалі співпрацювати щодо обговорених питань, а також про підтримку українського народу у важкі часи російської агресії. 

Питання завершення війни та припинення військової агресії з боку російської федерації є найбільшим пріоритетом для України.  

agropolit.com

Останні новини: