Яка допомога потрібна українській молочній галузі у час війни

Польський портал  topagrar.pl опублікував статтю “Українська молочна галузь в стані війни. Чого потребують виробники.» – ІНФАГРО

За словами Макса Фастєєва, партнера проектів Інфагро, який коментував ситуацію для польського порталу, зараз найважливіша проблема – порушення ланцюга поставок молочної продукції. Проблему  можна частково вирішити, зосередивши виробництво на тих молочних заводах, які діють.

Іншим видом діяльності, що приносить користь промисловості, може бути використання додаткової сировини для внутрішніх потреб або на експорт (сухе молоко).

– ЄС наразі є єдиним варіантом для українського експорту та транзиту молочної продукції через блокаду українських портів агресором, – наголошує експерт – У цьому випадку допомога українському молочному сектору з боку ЄС могла б полягати у спрощенні процедур за введення товарів та спрощення процедур сертифікації для виробників сухого молока.

Фастєєв також припускає, що українській молочній промисловості допоможе поставка таких товарів, як інгредієнти, мийні засоби, упаковка для переробників молока, а для фермерів імпортне насіння, засоби захисту рослин та добрива.

Молочна промисловість працює, молока вдосталь

Міжнародні компанії переробники молока, що працюють в Україні, такі як Danone, Lactalis, PepsiCo та Savencia, припинили виробництво в перший день атаки на Україну, але через кілька днів французькі компанії офіційно відновили роботу.

Віце-президент Cogeca з Польської молочної палати Агнешка Малішевська повідомила, що польська молочна промисловість готує величезну допомогу для України і незабаром там з’являться продукти з тривалим терміном зберігання.

– Дякую за підтримку, але це не те, що зараз потрібно Україні. Наші молокозаводи переповнені продукцією, включаючи УВТ молоко, масло, порошки. Є проблема з дистрибуцією, тому польська допомога, коли вона прийде, так само не зможе бути доставлена. Потрібна допомога у вигляді інгредієнтів і допомога з експортними процедурами, – прокоментував Макс Фастєєв.

ІНФАГРО

 

Останні новини: