Молочна галузь Латвії знаходиться на межі банкрутства

Різке зростання закупівельних цін на енергоносії і молоко вдарило по молокопереробній галузі в Латвії. Про це заявив голова правління підприємства Elpa Гундар Сісеніс, пише Neatkariga.

У повідомленні зазначено, що молочна галузь змушена працювати нижче собівартості, що може незабаром призвести до банкрутства. «Настільки драматичної ситуації в молочній промисловості ще не було. Довго так працювати не може жодне підприємство», — пояснив Сісеніс.

На сьогоднішній день у Латвії зареєстровано 54 молочні підприємства, з них 23 працюють активно, але всі вони зазнають труднощів. Особливо це стосується тих виробників, які займаються товарами для щоденного споживання – молоком, маслом, сметаною, кисломолочним сиром, сиром.

«Хоча ціни на енергоносії різко зросли останніми місяцями і ціни на сире молоко також різко зросли, ціни на молочні продукти виросли незначно. Щоб переробна компанія отримувала адекватну оплату за своє виробництво, молочна продукція мала б коштувати в магазинах набагато дорожче», — зазначається у публікації.

Також пояснюється, що торгові мережі намагаються закупити продукцію за максимально низькими цінами, щоби після націнки вона була привабливою для покупців, що ускладнює ситуацію ще більше.

rubaltic.ru

Останні новини: