Імпорт сиру в Україну б’є рекорди

Наближається Новий рік, найкращий період для реалізації сирів. До активних продажів сировари готуються заздалегідь, накопичують обсяги продукції, готують мережі до підвищення цін. – ІНФАГРО

Цього року вітчизняним виробникам можуть неабияк зіпсувати плани імпортери. Минулого місяця побито черговий рекорд з імпорту сиру в Україну – сичужного сиру завезено майже 4,4 тис. т, у тому числі 2,5 тис. т твердого/напівтвердого сиру. Це просто величезний обсяг навіть для передсвяткової реалізації. Цей сир торгівля і намагатиметься розпродати під свята із застосуванням різноманітних акцій. У таких умовах більшість вітчизняних сироварів навряд чи зможуть досягти запланованих результатів.

Тим не менш, очевидно постачання здійснювалося за старими зобов’язаннями, і найближчим часом імпорт суттєво скоротиться через значне подорожчання сиру в Європі та девальвацію гривні.

На грудень багато виробників все-таки збільшили ціни. Це означає, що українські споживачі для святкового столу будуть змушені платити за сир типу «Російський» не менше ніж 230 грн/кг.

Що стосується експорту, то донедавна експорт і сиру, і сирних продуктів був досить активним. Минулого місяця з України вивезли майже 500 тонн сичужного сиру та понад 2 тис. т напівтвердого сирного продукту. У грудні показники будуть набагато скромнішими.

ІНФАГРО

Останні новини: