У світі зростає попит на тестування безпечності продуктів

Світовий ринок тестування безпечності продуктів харчування досягне 24,4 млрд доларів США вже до 2026 року, випливає з аналізу, проведеного Global Industry Analysts (GIA).

Зараз він оцінюється в 17,4 млрд доларів.  Зростаючий інтерес до тестування безпечності продуктів харчування пов’язують з поширенням нового коронавірусу, а також з необхідністю запобігання зараження через продукти харчування хворобами харчового походження.

«Відсутність належних заходів щодо поводження, невідповідні умови зберігання і недоварюваня є основними причинами забруднення харчових продуктів.  Це, в поєднанні зі зростаючою потребою у вживанні заходів по забезпеченню якості консервованих продуктів, сушених напівфабрикатів, хлібобулочних виробів, готових до вживання продуктів і дитячого харчування, сприяє зростанню», – йдеться в звіті GIA, на який посилається foodsafetynews.com.

На світових ринках тестування безпечності харчових продуктів лідирують розвинуті країни Європи та Північної Америки.  За оцінками експертів, зараз цей ринок тільки в США оцінюється в 3,9 млрд доларів.  Це майже чверть від обсягу світових обсягів тестування. Подальше зростання очікується насамперед за рахунок розвинених країн.

Ринок тестування безпечності продуктів в Китаї, другий за величиною економіці світу, до 2026 року досягне 1,6 млрд доларів, а обсяги проведених досліджень в Японії, Канаді та Німеччині виростуть на 5,1-5,6%, очікують аналітики.

milknews.ru

Останні новини: