Білорусь планує в 2021 році збільшити експорт продовольства до $ 6 млрд.

Білорусь планує в 2021 році збільшити експорт продовольства до $ 6 млрд.

Про це повідомив заступник міністра сільського господарства і продовольства Олексій Богданов в інтерв’ю програмі “Тиждень” на телеканалі СТВ, повідомляє БЕЛТА.

“У цьому році з експорту продовольства ми плануємо підійти до рівня $ 6 млрд. За нашими планами до 2025 року ми повинні вийти на експортні поставки в обсязі $ 7 млрд, і робити це будемо за рахунок зростання виробництва. Наприклад, в минулому році ми виробили 7,8 млн т молока, а до 2025 року плануємо виробляти 9,2 млн т. М’яса всіх видів ми виробляємо 1,26 млн т, плануємо виробляти 1,5 млн т до 2025 року. Для цього ми залучаємо як внутрішні інвестиції, так і інвесторів з боку “, – розповів заступник міністра.

За його інформацією, зараз ведуться переговори з китайськими компаніями, які зацікавлені інвестувати в будівництво молочно-товарних ферм і ферм по виробництву м’яса яловичини.

Що стосується перспективних для Білорусі ринків збуту, за словами Олексія Богданова вітчизняним виробникам продовольства цікавий ринок Азії на чолі з Китаєм. “З Китаєм ми активно працюємо, і за підсумками минулого року Китай вийшов на третє місце серед усіх покупців білоруського продовольства після Росії та Казахстану, обігнавши Україну. Ми хочемо в цих регіонах не просто наростити обсяги поставок, а розширити лінійку і асортимент продукції.

Ще нам цікавий ринок Алжиру, адже сьогодні це номер один по імпорту сухих молочних продуктів, а ми в останні роки активно займаємося сертифікацією продукції для поставок туди молока “, – повідомив заступник глави відомства.

milknews.ru

Останні новини: