В Європі ринок сиру стабільний, у США кон’юнктура несприятлива для продавців

На світовому ринку сиру останнім часом відзначаються різноспрямовані тенденції.  ІНФАГРО

У Європі виробництво активне, попит стабільний.  При цьому продавцям вдається не тільки утримувати цінову планку, але в деяких випадках і збільшувати ціни пропозиції.  Причому, мабуть, саме сектор HoReCa зараз дозволяє ринку розвиватися в позитивному напрямку.  Зараз в Європі сезон відпусток, і незважаючи на більш низьку активність подорожей в поточному році, внутрішній туризм дозволяє трохи відновити активність HoReCa.  Хоча, за оцінками, зріс продаж і в ритейлі.  Судячи з цін експорту, не погіршилася ситуація і з зовнішніми відвантаженнями.

На ринку сиру США кон’юнктура залишається несприятливою для продавців.  Товар стрімко дешевшає.  В першу чергу, вплив справило зниження попиту сектора громадського харчування і запаси на складах, які зросли.  В умовах, що склалися продавці змушені стимулювати продажі зниженням цін.  Але останнім часом їм все складніше їх контролювати – з урахуванням швидко падаючого ринку ціни диктує покупець.

ІНФАГРО

Останні новини: