На світовому ринку сиру останнім часом відзначаються різноспрямовані тенденції. – ІНФАГРО
У Європі виробництво активне, попит стабільний. При цьому продавцям вдається не тільки утримувати цінову планку, але в деяких випадках і збільшувати ціни пропозиції. Причому, мабуть, саме сектор HoReCa зараз дозволяє ринку розвиватися в позитивному напрямку. Зараз в Європі сезон відпусток, і незважаючи на більш низьку активність подорожей в поточному році, внутрішній туризм дозволяє трохи відновити активність HoReCa. Хоча, за оцінками, зріс продаж і в ритейлі. Судячи з цін експорту, не погіршилася ситуація і з зовнішніми відвантаженнями.
На ринку сиру США кон’юнктура залишається несприятливою для продавців. Товар стрімко дешевшає. В першу чергу, вплив справило зниження попиту сектора громадського харчування і запаси на складах, які зросли. В умовах, що склалися продавці змушені стимулювати продажі зниженням цін. Але останнім часом їм все складніше їх контролювати – з урахуванням швидко падаючого ринку ціни диктує покупець.
ІНФАГРО