Білорусь і Китай підписали угоду про співпрацю в сільськогосподарській сфері

У міністерстві сільського господарства і продовольства в режимі відеоконференції відбулася церемонія підписання угоди про співпрацю в сільськогосподарській сфері між Китаєм і Білоруссю в рамках проекту індустріального парку міжнародного співробітництва (район Цаофейдянь).

Документ передбачає розвиток взаємовигідного співробітництва двох країн, укладання контрактів щодо взаємних поставок продукції, інвестиційне співробітництво і участь у спільних проектах на території як Білорусі, так і Китаю.

В ході церемонії заступник міністра Ігор Брило відзначив позитивну тенденцію розвитку співпраці в агропромисловому комплексі між нашими країнами.

За перше півріччя 2020 року експорт білоруського продовольства до Китаю склав 110,9 млн. доларів, що в 2,7 рази вище, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Більше половини експорту (52,5%) складають поставки на китайський ринок м’ясної продукції, якої за 6 місяців відвантажено понад 18 тис. тонн.  на суму 58 млн. доларів.

Спостерігається також збільшення поставок в Китай білоруської молочної продукції, яку вже по достоїнству оцінили китайські споживачі.  Молочних товарів відвантажено в Китай в цьому році більше 85 тис. тонн на суму 32,5 млн. доларів.

Завдяки активній взаємодії сторін, на сьогоднішній день акредитовані на право поставок продукції в Китай 56 молокопереробних організацій, 17 м’ясокомбінатів, 9 птахофабрик, 7 рибопереробних організацій і 4 організації по виробництву бурякового жому.

produkt.by

Останні новини: