Нова Зеландія: рекордно більше молока з меншою кількістю корів

Останні дані статистики молочної галузі Нової Зеландії, опубліковані DairyNZ та Корпорацією з покращення тваринництва (LIC), показують, що орієнтація фермерів на продуктивність та ефективність окупається при збільшенні виробництва молока, незважаючи на стабілізацію чисельності корів.

Перепис корів 2018-19 років показує, що загальна кількість корів залишається відносно стабільною, але виробництво молока більше ніж будь-коли раніше.

У 2019 році Нова Зеландія досягла рекордного виробництва молока на стадо та на одну корову, молочні компанії переробили 21,2 мільярда літрів молока у 1,88 мільярда кілограмів молочних продуктів – обидва показники збільшилися на 2,4% відносно попереднього сезону.

Останній підрахунок показав, що в Новій Зеландії є 4946 мільйонів дійних корів – зменшення на 0,9% у порівнянні з попереднім сезоном.

Виконавчий директор DairyNZ д-р Тім Маккл говорить, що молочний сектор Нової Зеландії продовжує розвиватися, і період значного зростання чисельності корів може закінчитися, оскільки чисельність залишається досить стабільною протягом останніх п’яти років.

«В останні роки фермери зосереджуються на вдосконаленні свого екологічного менеджменту, і вони роблять це, підсилюючи свою ефективність на фермах, щоб виробляти більше молока від меншої кількості корів.  Більш ефективне виробництво молока має переваги в таких сферах, як викиди парникових газів та втрати поживних речовин».

Звіт розкриває збільшення обсягу використання послуг з поліпшення стада, оскільки фермери намагаються тримати корів, які більш ефективні та здоровіші, що досягається за допомогою тестування стада та штучного розведення (AB).

Виконавчий директор LIC Уейн Макні говорить, що збільшення інвестицій у покращення стада свідчить про наміри фермерів покращувати якість своїх стадових активів, щоб забезпечити кращу результативність праці.

“Фермери Нової Зеландії займаються землеробством підвищеної точності і користуються послугами з удосконалення стада, щоб отримувати більше молока з меншою кількістю корів”.

“Ми пишаємось роллю, яку ми відіграємо для того, щоб корови по всій країні з кожним роком були ефективнішими у перетворенні трави на молоко, що, в свою чергу, дає змогу молочним фермерам зменшити екологічний слід своєї діяльності”.

Д-р Маклек говорить, що успіх фермерів-молочників має реальну користь для новозеландців.

“У молочному секторі працює 46 000 робітників і за рік до червня 2019 року вони заробили для Нової Зеландії 18,1 мільярда доларів експортних доходів”.

“Дивлячись у майбутнє, виробники молочних продуктів взяли на себе зобов’язання, які є частиною стратегії «Молочне завтра “, щоб створити найбільш конкурентоспроможні та найстійкіші молочні ферми у світі, захистити довкілля для майбутніх поколінь та бути лідером у світі в галузі догляду за тваринами.

Докладно зі звітом «Новозеландська молочна статистика 2018-19» можна тут.

ІНФАГРО за матеріалом dairynz.co.nz

Останні новини: