Виступаючи на форумі “Вологда – молочна столиця Росії”, директор ВНДІМС, Олена Топнікова повідомила, що споживання сирів в Росії в 2019 році зросло на 9,8%.
За словами експерта, споживання сирних продуктів навпаки знизилося на 19.5%. Виробництво сирів за шість місяців 2019 склало 296,5 тис тонн, виробництво сирних продуктів – 99,9 тис. тонн.
Фактичне споживання сирів за рахунок виробництва (без урахування імпорту) в Росії становить за оцінкою експерта 4 кг на душу населення в рік, а виробництво замінників молочного жиру 200 тис тонн, близько 40% йде на виробництво спредів.
Раніше повідомлялося, що на думку Rabobank, до 2024 року імпорт сирів до Росії збільшиться.