Новини китайського молочного ринку

Китайські молочні гіганти Yili і Mengniu створюють нові виробничі потужності для збільшення обсягу виробництва рідких молочних продуктів.

Компанія Mengniu оголосила про будівництво нового заводу в північній провінції Хенань. Завод буде найбільшою з виробничих переробних площадок компанії. Потужність переробки складатиме 1000 тонн молока на добу.  Підприємство забезпечуватиме пряме працевлаштування 1500 осіб, а також опосередковано забезпечить зайнятість 20 тисяч молочних фермерів.  У цей проект буде вкладено $ 1.05 млрд. юанів.

Потужний китайський виробник мінеральної води почав випуск першого в країні йогурту з рослинної сировини. Споживачі, а також роздрібні мережі потребують пояснень – чому напій, виготовлений з соєвих бобів без ГМО дорожчий за звичайний молочний йогурт.

Китай також оголосив про ряд пропозицій щодо безпечності харчових продуктів для досягнення двох основних цілей: забезпечити, щоб 98% всіх продуктів було повністю проінспектовано до 2020 року, і щоб до 2035 року стандарти безпечності харчових продуктів країни вважалися кращими у світі. Вперше пропозиція про безпечність харчових продуктів була оприлюднена як ЦК Комуністичної партії, так і Державною Радою.  До наступного року більш ніж 97% сільськогосподарської продукції Китаю повинно пройти інспекцію безпечності харчових продуктів. 98% китайських продуктів харчування повинні повністю відповідати вимогам вибіркової перевірки, повідомили чиновники. Крім того, система аналізу ризиків та управління ланцюгами поставок, що регулюють безпечність харчових продуктів, почне швидко розвиватися.

ІНФАГРО за матеріалом dairyreporter.com

 

Останні новини: