Ринок сухого молока оживає

Оператори ринку сухого молока нарешті можуть спостерігати довгоочікувані позитивні зміни. Попит на цей товар посилюється, ціни зростають. – ІНФАГРО

Але головною новиною для ринку, і в якійсь мірі підтвердженням поліпшення ситуації, сталв активний розпродаж інтервенційних запасів. На останніх торгах 8 січня було реалізовано рекордні 80,4 тис. тонн СЗМ. При цьому мінімальна ціна виросла до 155,4 EUR/100 кг. Згідно з даними Єврокомісії, для наступного тендеру залишаються доступними близько 22 тис. т товару. Відповідно, зростає попит і на свіжий товар, що дозволяє продавцям збільшувати ціни.

У першій половині січня в ЄС ціна зовнішніх продажів сухого молока становить від 2050 USD/т до 1850 USD/т, в залежності від типу товару – харчове або кормове сухе знежирене молоко.

Незважаючи на розпал сезону, зміцнюються ціни і в Океанії. Торгівля ведеться активно.

Помітно зміцнилася і вартість ф’ючерсів, що вже найближчим часом позначиться і на спотових цінах.

Загальний тренд торкнувся також ринку сухого молока США. Оператори повідомляють про зниження запасів і активний попит. В результаті ціни зростають.

На останніх торгах Чиказької біржі 14 січня СЗМ котирувалося на рівні 2295 USD/т EXW, більш ніж на 200 доларів дорожче, ніж 2 тижні тому.

ІНФАГРО

Останні новини: