Понад 7 тисяч упаковок фальсифікованого масла вилучено з продажу

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області розглянуло звернення від споживача, який в магазині придбав масло «Селянське солодковершкове» з вмістом жиру 72,8%.

Масло торгової марки «Чутянка» (ТОВ «ГРАНД-МОЛПРОДУКТ», Полтавська область) реалізовувалося в мережевому магазині. Споживачеві не сподобалися смакові властивості масла.

Реагуючи на звернення громадянина, цей продукт було направлено до ДП «Черкасистандартметрологія» для проведення випробувань. За результатами дослідження встановлено, що вміст немолочного стороннього жиру склав 85%, органолептичні показники не відповідають даному виду продукції. Це дає підстави для висновку про фальсифікацію продукту, адже для його виготовлення замість жирів тваринного походження використали рослинні.

Згідно з рішенням Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області всі залишки масла «Селянське солодковершкове» 72,8% жиру виробництва ТОВ «ГРАНД-МОЛПРОДУКТ» у кількості 7175 упаковок (1435 кг) були оперативно вилучені з обігу дирекцією мережі магазинів. З метою недопущення реалізації фальсифікованого продукту з його виробником розірвано угоду про постачання масла.

Держпродспоживслужба області направила лист до Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області щодо вжиття заходів із відкликання виробником продукції зазначеної партії.

consumer.gov.ua

Останні новини: