У В’єтнамі будуть виробляти білоруські молочні продукти

В кінці нинішнього року у В’єтнамі має розпочатися будівництво спільного з Білоруссю підприємства з випуску молочної продукції.

За словами Олексія Богданова, керівника управління ЗЕД Мінсільгосппроду, робота над цим проектом вже ведеться. Передбачається, що завод буде займатися переробкою сухої молочної сироватки та сухого молока за білоруськими технологіями.

Під в’єтнамським брендом планується випускати 8 видів продукції, включаючи йогурти, сири і кисломолочний сир. Це дозволить розширити присутність білоруських товаровиробників на місцевому ринку. Земельна ділянка для підприємства вже викуплена, підписання статутного документу очікується в нинішньому році. У ньому будуть визначені умови входження в проект обох сторін і його фінансування. Заплановано залучення кредитних ресурсів.

Олексій Богданов зазначив, що в минулому році експорт сільгосппродукції з Білорусі до В’єтнаму досяг 3,2 мільйона доларів, перевищивши рівень попереднього року в 3,6 рази. За січень-квітень поставлено продукції на 1,6 мільйона доларів. Це в 2,6 рази більше, ніж за такий же час торік. Серед основних товарних позицій – м’ясні продукти, суха сироватка і сухе молоко.

dairynews.ru

Останні новини: