Россільгоспнагляд з 6 червня забороняє поставки молочної сировини з Білорусі

Россільгоспнагляд повідомив, що з 6 червня 2018 року вводить тимчасові обмеження на поставки в Росію молочної продукції, в якій виявлялася найбільша кількість порушень.

Заборона стосується молочної сировини, в тому числі в споживчій упаковці об’ємом понад 2,5 літрів.

До переліку заборони відомства увійшли: молоко і вершки пастеризовані, стерилізовані і ультрапастеризоване наливом; молоко і вершки сухі, концентровані, консервовані та згущеного; сироватка молочна наливна, концентрована, суха; концентрат сироваткового і молочного білка.

Окремо варто відзначити, що заборона торкнеться також всієї зазначеної продукції, що поставляється в споживчій тарі об’ємом більше 2,5 літрів, підкреслили у відомстві.

Россільгоспнагляд звертає увагу споживачів на те, що згадана  білоруська продукція об’ємом до 2,5 літрів не підлягає забороні і буде і далі поставлятися в Росію. Інформацію підтвердила і прес-секретар Россільгоспнагляду Юлія Мелано. Про рішення представники відомства поінформували Директора департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду РБ Івана Смільгіня.

В кінці лютого цього року відомство вже заявляло про намір заборонити ввезення молочної сировини з РБ. Спочатку планувалося ввести заборону з 26 лютого, потім термін був перенесений на 5 березня, а потім на 15 березня. Варто відзначити, що тоді не було обмежень на поставки продукції в споживчій упаковці, як в цей раз.

У наглядовому відомстві мотивували відмову від заборони спочатку веденням переговорів, а потім очікуванням інспекції підприємств.

Реакція ринку на рішення служби була неоднозначною, в тому числі в світлі ситуації різкого падіння цін на сире молоко взимку цього року. На думку аналітиків, повне закриття поставок сировини з Білорусі погіршить ситуацію на молочному ринку РФ. На думку директора Центру вивчення молочного ринку (ЦВМР) Михайла Міщенка, заборона поставок в РФ білоруської молочної сировини ніяк не пов’язана з якістю продукції, а в довгостроковій перспективі справить негативний вплив на ринок.

dairynews.ru

Останні новини: