Нові стандарти США на білкові сироваткові продукти можуть бути визнані міжнародними

Американський інститут молочних продуктів (ADPI) вперше ввів галузеві стандарти на сироваткові білкові продукти, отримані безпосередньо з молока.

За заявою Дена Мейєра, технічного директора ADPI, раніше такі стандарти існували тільки для сироваткових протеїнів, які використовувалися у виробництві сиру.

За новими стандартами білкові сироваткові продукти, отримані безпосередньо з молока, визначено як кінцеві молочні продукти з вмістом протеїну не менше 25%. Протеїн повинен бути отриманий шляхом мікрофільтації і/або хроматографії молока або збираного молока у поєднанні з ультрафільтрацією, нанофільтрацією, випарюванням, діалізом чи “іншими безпечними підходящими методами, при застосуванні яких лактоза, мінеральні речовини і волога можуть бути видалені повністю або частково”.

Сироваткові білкові продукти, згідно стандарту, не можуть бути вироблені із застосуванням ензимної коагуляції протеїну і/або кислотного осаджування протеїну в молоці або збираному молоці.

Молочні сироваткові білкові продукти з вмістом протеїну менше 89,5% за стандартом називаються “Молочні сироваткові білкові концентрати”, а молочні сироваткові білкові продукти з вмістом протеїну, що дорівнює або перевищує 89,5% назвиваються “Молочні сироваткові білкові ізоляти”.

На думку Дена Мейера, прийняті стандарти набудуть глобального визнання як стандарти CODEX.

ІНФАГРО за матеріалом Dairy Reporter

Останні новини: