Індекс цін на торгах GDT 5 грудня зріс на 0,4%

На торгах GDT у вівторок 5 грудня індекс цін на молочні продукти торгової платформи практично не змінився. Торгівля біржовими товарами зросла на 0,4% після чотирьох послідовних падінь на попередніх аукціонах. Сухе знежирене молоко частково відновило рівень цін (+4,7%).

Однак ціни на масло знизились на 11,1%, а на чеддер – на 3,9%. Обсяг реалізованої продукції скоротився (29 514 т) порівняно з 35000 т на попередніх торгах 21 листопада.

Попередження Хогана

Тим часом Європейський комісар з питань сільського господарства Філ Хоган заявив в понеділок на конференції Food Wise 2025 у Дубліні, що недавнє збільшення обсягу виробництва молока в Ірландії, Франції та Німеччині “протирічить ринковим сигналам”.

“Я вважаю, що дуже важливо, щоб галузь діяла узгоджено у всіх країнах-членах ЄС для того, щоб керувати пропозицією”, – сказав він.

У ході недавнього молочного дня Irish Farmers Journal Хоган також застеріг, що 370 000 тонн сухого знежиреного молока, яке перебуває в інтервенційних запасах, може створити загрозу бюджету спільної сільськогосподарської політики (CAP), який розглядається у рамках наступного бюджету ЄС.

“У той час, коли розпочинаються переговори по черговому бюджету ЄС, я не можу мати півмільйона тонн СЗМ в інтервенційних запасах”, – сказав комісар Хоган.

“Ми вступаємо в основний переговорний період щодо наступного європейського бюджету, і CAP буде під тиском як ніколи раніше. Ви всі розумієте наслідки Brexit, який створює величезну дірку у загальному бюджеті “.

farmersjournal.ie

Останні новини: