У Києві проводиться перевірка діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють обіг харчових продуктів

image

У Києві у 30 відсотків суб’єктів господарювання, які здійснюють обіг харчових продуктів, виявлені порушення санітарно-гігієнічних норм.

В результаті проведення моніторингу діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють обіг харчових продуктів, фахівці ГУ Держпродспоживслужби у Києві виявили, що у 30% суб’єктів господарювання виявлені порушення санітарно-гігієнічних та ветеринарно-санітарних норм. За результатами роз’яснювальної роботи установи самостійно прийняли рішення щодо тимчасового припинення роботи для проведення санітарного дня, ремонтних робіт, приведення документації в порядок.

В ході моніторингу було виявлено такі порушення:

1. Реєстраційний номер об’єкту потужності відсутній.

2. Продукти харчування постачаються без супровідних документів, які засвідчують якість та безпечність харчових продуктів.

3. Об’ємно-планувальні рішення не забезпечують потоковість технологічного процесу.

4. Порушений термічний процес приготування страв (технологія, правила зберігання).

5. Технологічне обладнання застаріле. В холодильному обладнанні частково проводиться зберіганні харчових продуктів без відповідного маркування та засобів виміру температури.

6. Відсутні особисті медичні книжки у персоналу.

Суб’єктам господарювання, які бажають провести аудит підприємства, варто звертатися за телефоном (044) 245-78-02. Аудит буде проводитись в короткий термін з наданням висновків за участю сертифікованих аудиторів Держпродспоживслужби в м. Києві.

Громадянам, які виявили порушення з боку санітарно-гігієнічних та ветеринарно-санітарних норм законодавства, звертатися на Гарячу лінію (044) 486-95-85.

Станом на 02.07.2017 року кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.

У зв’язку з тим, що інкубаційний період кишкової інфекції, яка викликана збудником сальмонельозу, складає 7-14 днів, не виключається реєстрація поодиноких випадків захворювання.

Держспоживслужба закликає громадян у випадку виявлення клінічних ознак захворювання звертатися до лікувально-профілактичних закладів.

Епідеміологічне розслідування випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію продовжується.

Держпродспоживслужба

Останні новини: