Андрій Ярмак про український молочний експорт до Китаю

export-1Україна за перші п’ять місяців поточного року збільшила експорт молокопродуктів до Китаю в дев’ять разів, або на тисячу процентів. Про це пише Андрій  Ярмак у facebook.

Андрій Ярмак: “Звичайно, легко такі збільшення показувати, коли у тебе мізерні обсяги в минулому. Але двадцять перше місце, це вже непогано, враховуючи який ажіотаж зараз на ринку Китаю.

Що ми експортували? З цим все дуже просто – суху молочну сироватку, переважно. Експортували цього продукту на суму майже $4 млн доларів США.

Лідером серед постачальників молочної продукції до Китаю з величезним відривом від інших є Нова Зеландія. На молокопродукти цієї країни китайські імпортери витрачають більше $250 млн. доларів щомісячно!

Для порівняння, США, що знаходяться на другому місці, постачають в 7,5 разів менше продукції. А Україна – в 44 рази менше, ніж США.

Отже, потенціал на цьому ринку є. Потенціал у молочного бізнесу України потужний. Реалізувати його можна, лише системно працюючи, та докладаючи зусиль на кожному етапі розвитку. І зараз, я вважаю, пріоритетним напрямком є створення кооперативів професійних виробників молока.”

Андрій Ярмак, facebook

 

Останні новини: