Білорусь: зростає виробництво молочних консервів і нежирної продукції

image

У травні білоруські молочні підприємства продовжили нарощування обсягів виробництва молочних консервів і нежирної молочної продукції.

У порівнянні з аналогічним місяцем минулого року випуск молочних консервів збільшився на 27%, до 8,3 тис. тонн, нежирної продукції – на 29,8%, до 14,7 тис. т в перерахунку на знежирене молоко.

За п’ять місяців року білоруські підприємства випустили 40,1 тис. т молочних консервів, що на 29,3% більше показників 2016 року. Виробництво нежирної продукції збільшилася на 56,2%,  до 79,6 тис. тонн.

Випуск сухих продуктів  у січні-травні скоротився  на 5,9%, до 58,4 тис. тонн. Однак у травні відзначався приріст виробництва сухого молока на 33,9%, до 15,2 тис. тонн у порівнянні з квітнем цього року.

У порівнянні з минулим роком, у травні на 8,7%, до 16,9 тис. тонн, зменшився випуск сиру. З початку року було випущено 80,3 тис. тонн сиру, що на 2% більше, ніж рік тому.

Обсяги виробництва масла зростають. У травні його було випущено 11 тис. тонн, що на 9,4% перевищує показники травня 2016 року. За п’ять місяців виробництво збільшилося на 7,6%, до 49,8 тис. тонн.

Виробництво продукції з незбираного молока в річному обчисленні в травні виросло на 2,5%, до 171,5 тис. тонн у перерахунку на молоко, а з початку року знизилося на 5,4%, до 779,7 тис. тонн.

Запаси сухих продуктів за станом на 1 червня досягли 80,9%  середньомісячного обсягу виробництва, або 9 тис. тонн. За місяць вони зменшилися на 21,8%. Також в травні знизилися запаси продукції з незбираного молока (17,7 тис. тонн, або 11,3% від середньомісячного виробництва), нежирної продукції (1,4 тис. тонн, або 8,5%), вершкового масла (4,6 тис. тонн, або 47,8%).

Запаси сирів за травень зросли на 29,6% до 8,9 тис. тонн тонн і  досягли 56,4% від середньомісячного обсягу виробництва, молочних консервів – на 25,7%, до 3,4 тис. тонн.

beldairyblog.by

Останні новини: