Україна: виробництво сирних продуктів скорочується

cheese-shelves

Українські сировари поки що відчувають себе досить комфортно, тримаючи ціни реалізації незмінно високими. Враховуючи те, що ціна сировини знижувалася, виробництво було досить прибуткове.

Але споживачів нинішня висока ціна не влаштовує: продажі падають, а складські запаси сиру зростають. Проте, провідні сировари поки що не знижують ціни, але акційні знижки застосовують частіше.

Більшість виробників зараз віддає свої традиційні сири дистриб’юторам, в основному, по 115-135 грн/кг. Експортні ціни теж поки що не міняються. У Казахстан сир вивозиться за ціною 3900-4100 USD/т, а в інші країни дешевше доларів на 200-300.

Загалом, незважаючи на зниження продажів, випуск сиру в Україні зростає. Зокрема, в минулому місяці, за офіційною статистикою, сировари збільшили його виробництво ще на 3%, до 8,5 тис. т.

А от виробники сирних продуктів почуваються гірше: прибутковість їх бізнесу помітно знизилася, імпортери продовжують знижувати ціни попиту і багато хто з продавців вимушений віддавати товар по 2100-2200 USD/т. У червні можна очікувати подальшого ускладнення ситуації у випадку, якщо Білорусь вчергове введе торговельні обмеження стосовно українських сирних продуктів.

Із-за вже існуючих обмежень з боку Білорусі стосовно українських сирних продуктів, їх виробництво скоротилося на чверть, до 5 тис. т.

Аналітики ІНФАГРО прогнозують подальше зниження випуску сирних продуктів у червні.

ІНФАГРО

Останні новини: