Україна: випуск сухого молока зростає, його ціна укріплюється

powder-03

Позитивні зміни намітилися у травні на українському ринку сухого молока. Слідом за експортними підтяглися і внутрішні ціни. Зміцненню цін також сприяв початок стратегічної закладки товару провідними операторами, які розуміють, що в міжсезоння свіжа сировина знову буде дуже дорогою. – ІНФАГРО

Таким чином, в кінці травня сухе знежирене молоко вже практично ніхто не віддає по 50 тис. грн/т. Більшість виробників просять за такий товар 53-58 тис. грн/т. І це цілком логічно, якщо врахувати, що навіть західні трейдери почали платити за товар 1700 USD/т. До СНД СЗМ в окремих випадках продають навіть по 2000 USD/т.

Слідом за подорожчанням масла і СЗМ зросла й ціна на СНМ. На внутрішньому ринку СНМ пропонується за ціною близько 75 тис. грн/т, а на експорт по 2600-2900 USD/т. За кошерне молоко імпортери платять доларів на 500 більше.

У червні ціни на сухе молоко будуть і далі зростати, але не так суттєво, як на вершкове масло.

Минулого місяця випуск сухого молока в Україні істотно зріс у порівнянні з квітнем минулого року. Сушарки запустили два десятки заводів, і було вироблено 4,7 тис. т СЗМ (+ 13% до квітня 2016 року). СНМ було вироблено 715 т (+ 21%). Таке молоко випускали 7 заводів.

У травні виробництво сухого молока може збільшитися до 6-7 тис. т, а в червні його можуть насушити навіть близько 10 тис. т.

ІНФАГРО

Останні новини: