Максим Фастєєв, ІНФАГРО: “Кожен п’ятий літр молока, що переробляється в Україні, йде на експорт”

export-2

Виступаючи на V Молочному саміті IX Молочної Олімпіади в Батумі, Максим Фастєєв, провідний аналітик агентства ІНФАГРО, розповів про стан молочного експорту України.

“Україна залишається експортоорієнтованою країною. Ми виробляємо більше молочної продукції, ніж споживаємо. Економічні показники свідчать, що незважаючи на зменшення обсягу молока, яке надходить у переробку, ми експортуємо продукцію”, – сказав Максим Фастєєв.

Експерт підкреслив, що в Україні кожен п’ятий літр молока, який потрапляє в переробку, йде на експорт. “Ми набагато більше експортуємо, ніж імпортуємо. Імпорт займає невелику частку. Після девальвації в 2014 році імпорт молочної продукції істотно скоротився. Але в даний момент ситуація така, що ми повертаємося до імпорту сирів”, – зазначив Фастєєв.

Якщо порівнювати перші чотири місяці 2017 року з таким же періодом 2015 року, Україна істотно знизила експорт сирів, проте наростила експорт сухого і згущеного молока.

“Основна маса українського експорту – сирний продукт. Що стосується сиру, то основними видами, які йдуть на експорт, є “Російський” і “Голландський” сири. Вони експортуються, в основному, в Казахстан і Молдову”, – підсумував Максим Фастєєв.

thedairynews.com

 

Останні новини: