Ірак – основний напрямок експорту іранського молока

iran_dairy

Стислий огляд молочного експорту Ірану було опубліковано в кінці квітня на сайті minime insights, що публікує огляди ринку товарів щоденного попиту (fmcg). Надаємо переклад огляду для тих українських експортерів молочних продуктів, кого цікавить ринок Іраку, який є основним експортним напрямком іранського молока.

Молочний генератор

Іран є молочним генератором Близького Сходу. За словами голови Іранської голштинської асоціації Мохаммада Реза Санджабі, країна є другим найбільшим експортером молочних продуктів на Близькому Сході після Туреччини. До кінця іранського року (20 березня 2017), як очікувалося, експорт молочної продукції з Ірану повинен був досягти 650 мільйонів доларів. Про це повідомляла Dairy Industries Association Ірану у виданні Financial Tribune 19 грудня 2016 року.

За словами Алі Румі, керуючого директора Food, Agriculture and Pharmaceutical Holding, Ірак є основним експортним напрямом для іранського молока. Іракський імпорт молочних продуктів з Ірану складає близько 20% із загальної суми молочного імпорту у 600 мільйонів доларів США.

Ключові гравці

Основні гравці на ринку це Iran Dairy Industries Co. (Pegah), Kalleh Dairy Company, Mihan Dairy Group, Sahar Dairy, Damdaran Holding, Teen Dairy Products Company and Pak Dairy Company. На Тегеранській фондовій біржі зареєстровані Pak Dairy, Kalber Dairy, Isfahan Pegah Dairy, Khorasan Pegah Dairy і West Azarbaijan Pegah. Дохід одного з кращих гравців, Kalleh, досяг 300 мільйонів доларів США за 12 місяців року, що закінчився у березні 2016.

Основні молочні бренди

Як оголосила Організація з розвитку торгівлі Ірану, у році, що закінчився 20 березня 2017, основними молочними брендами визнано Kalleh, Pegah і Mihan.

У 2015 році Mihan Dairy Group була десятою компанією з найбільших продавців морозива у світі з продажами, що сягали USD 575 мільйонів (дані Euromonitor). На корпоративному сайті Mihan стверджується, що компанія займає 65% ринку морозива і 50%  ринку ультрапастеризованого молока.

Фото упаковок та характеристик рідкого молока, що випускається в Ірані, можна подивитися в оригіналі статті.

Більше дізнатися про молочний ринок Іраку можна зі звіту UNIDO.

minimeinsights.com , автор Tan Heng Hong, використане фото автора, зроблене в Субатані, Іран

Останні новини: