Rabobank прогнозує збереження світових цін на масло протягом 2017 року

image

Висока ціна на масло, за оцінками аналітиків, контрастує зі стабільно низькою вартістю сухого знежиреного молока, яка також збережеться на приблизно тому ж рівні. Ціни на сири і СЦМ, ймовірно, будуть стабільні.

“Різниця між високими цінами на вершкове масло і цінами на сухе знежирене молоко, які продовжують падати, ніколи не була більше і продовжує збільшуватися”, – прокоментував аналітик Rabobank Кевін Белламі.

“Оскільки фермери повільно реагують на підвищення цін, виробництво буде продовжувати рости, приносячи більше білка на ринок”, – сказав він. Белламі додав, що ринки будуть реагувати на рішення Європейської комісії про підтримку цін на сухе знежирене молоко в ЄС.

“В даний час майже напевно можна говорити про те, що знадобляться повторні інтервенції по сухому молоку в 2017 році”, – підкреслив аналітик Rabobank.

В останньому щоквартальному молочному бюлетені Rabobank йдеться, що виробництво молока в семи найбільших експортних регіонах світу різко скоротилася в другій половині 2016 року. У той час банк вважав, що зміцнення долара США і сильний внутрішній попит створять перешкоди, які завадятб США – тоді єдиному регіону зі збільшенням поставок молока – заповнити дефіцит експорту.

Фактично, у другій половині 2016 року, експорт США збільшився на 25% в порівнянні з аналогічним періодом в 2015 році. Експорт ЄС виріс незначно. В цілому експортні надлишки семи найбільших експортерів впали на 2,4% (2 млн. тонн) в річному численні. Це було набагато менше, ніж очікувалося. Але цього виявилося більш ніж достатньо, щоб провести “цінове ралі”, яке призвело до підвищення цін на сухе незбиране молоко на 50% в період з червня 2016 року по лютий 2017 року.

Проте, Rabobank в даний час прогнозує, що висхідний рух цін закінчився, оскільки рівень виробництва молока починає відновлюватися в умовах все ще слабкого попиту.

agriland.ie

 

Останні новини: