Білорусь почала постачати продовольство в Сирію

export-2

Білорусь відвантажила першу партію продовольства для поставок до Сирії і розраховує на підписання вже навесні великих контрактів на експорт м’ясної і молочної продукції в цю країну, повідомив начальник Головного управління ЗЕД Міністерства сільського господарства і продовольства республіки Олексій Богданов.

“Зараз вісім контейнерів продукції пішло на Сирію. Це молочна продукція, яка на початку січня була відвантажена через Клайпедський порт. Скоро вона вже дійде до споживача”, – сказав Богданов в четвер журналістам в Мінську (повідомлення агентства Sputnik Білорусь). Він підкреслив, що Сирія проявляє велику зацікавленість в поставках білоруського продовольства. “Вони цікавляться роботою саме з Білоруссю. Там складна ситуація і специфічні відносини з західними країнами, а Білорусь завжди виявляла нейтральну позицію”, – сказав Богданов.

За його словами, в квітні делегація Мінсільгосппроду планує виїхати в цей регіон на переговори – вони будуть проходити в Бейруті (Лівія). Очікується, що в ході цих переговорів будуть укладені експортні контракти на поставки білоруського продовольства до Сирії. Олексій Богданов також зазначив, що не так давно Білорусь представляла можливості своїх переробних підприємств на спеціалізованій виставці в Дубаї (ОАЕ) і сьогодні працює не тільки з Еміратами, але в з іншими країнами регіону Перської затоки і Африки.

ria.ru

 

Останні новини: