Чому дорожчає український сир

cheese-shelves

На українському ринку сиру спостерігається подальше зростання цін внаслідок подорожчання сировини та високої прибутковості випуску сирних продуктів. – ІНФАГРО

Ще однією причиною є  великий обсяг експорту за досить високими цінами.

Правда, успіхи виробників сирних продуктів дещо зменшилися. Продавати молочні жири по «захмарних» цінах вже не виходить із-за високої конкуренції. Та й далі збільшувати ціни  на сирні продукти імпортери відмовляються — дуже велика пропозиція.

Підвищуючи ціни на сири, більшість вітчизняних сироварів змушені скорочувати продажі. Магазинні цінники понад 130 гривень вже не влаштовують навіть постійних не надто бідних покупців, які тепер стоять перед вибором — купувати для ранкових бутербродів сир або якісну ковбасу за такою ж ціною (раніше ковбаса була дорожчою).

Провідні виробники в більшості випадків навіть дистриб’юторам віддають традиційні сири за цінами понад 100 грн/кг.

ІНФАГРО

Останні новини: