Дефіцит жирів визначає поточний стан ринку масла в Росії

image

Ненормальна цінова ситуація в цьому сезоні спостерігається на ринку масла в РосіїІНФАГРО.

Світові ціни на молоко, звичайно, зростають, але ж Росія на сьогодні, можна сказати, ізольована від зовнішніх ринків, а платоспроможність росіян не можна порівнювати з платоспроможністю покупців Європи і США. Проте, внутрішні ціни на масло в РФ в доларовому еквіваленті вже вище американських і німецьких.

Імпорт масла з далекого зарубіжжя в серпні був прогнозовано незначним. Минулого місяця в РФ завезено трохи більше 1 тис. т товару. При цьому, третину обсягу складало ввезення масла “Селянського” з Молдови, яка в останні місяці стала активним постачальником молочних жирів на російський ринок.

На тлі дефіцитного ринку і відсутності пропозицій, продавці не соромляться називати завищені ціни на свій товар, при цьому діапазон цін на масло досить широкий.

Ринок гостро відчуває дефіцит молочних жирів: запасів немає, вітчизняні та білоруські виробники масла не встигають задовольняти попит, що виріс. Не рятують і імпортні поставки, адже основні обсяги з далекого зарубіжжя очікуються тільки з жовтня.

Серйозні партії з Латинської Америки і Нової Зеландії очікуються в кінці вересня – на початку жовтня. Можливо, це трохи згладить той ажіотаж, який спостерігається на ринку. З іншого боку, ризик девальвації рубля може знизити активність трейдерів, адже за останні роки на подібних операціях збанкрутувало чимало операторів.

ІНФАГРО

Останні новини: