Приємна новина від Молочного альянсу

image

Група компаній “Молочний альянс” розмістила на своєму сайті інформацію стосовно експорту продукції до ЄС.

 

Група компаній «Молочний альянс» здійснила першу в історії сучасної України поставку до ЄС у межах встановлених для нашої країни річних квот на експорт молока та молочної продукції. Продукція була вироблена на ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат», який має сертифікацію Єврокомісії. Перша партія в обсязі 20 тонн була експортована до Польщі.

Вся інформація щодо закриття ринку ЄС для вітчизняних молочників є неправдивою! Наші європейські партнери довіряють нашій продукції і знають про її високу якість
Голова Наглядової Ради АТ «Молочний альянс» Сергій Вовченко

«Це знакова подія не лише для Групи компаній „Молочний альянс“, але й для молочної галузі України в цілому. Поставка сухого знежиреного молока відбулась згідно угоди України з ЄС щодо безмитної торгівлі. Хочу відзначити, що польські ветеринари були досить жорсткими, відбирали проби, змусили переробляти документи. Але, в результаті, ми здійснили поставку! Вся інформація щодо закриття ринку ЄС для вітчизняних молочників є неправдивою! Ми маємо право і можемо використовувати надані Євросоюзом квоти. Наші європейські партнери довіряють нашій продукції і знають про її високу якість», — відзначив Голова Наглядової Ради АТ «Молочний альянс» Сергій Вовченко.

Найближчим часом до Польщі буде експортовано ще 80 тонн сухого знежиреного молока в рамках укладеного контракту та згідно квоти, виділеної Євросоюзом для України.

Нагадаємо, у квітні Група компаній «Молочний альянс» першою серед молочних компаній України виконала замовлення європейського партнера на промислову поставку молочної продукції. Замовником виступила компанія «Український торговий дім «Надія» з міста Варна (Болгарія). В першу партію експорту до Болгарії склали тверді сири торгових марок «Пирятинъ» та «Славія», молоко питне ультрапастеризоване ТМ «Яготинське», молоко питне ультрапастеризоване вітамінізоване для дітей ТМ «Яготинське для дітей», масло солодковершкове ТМ «Златокрай».

З 10 січня 2016 року ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» та Філія ПАТ «Яготинський маслозавод» «Яготинське для дітей», які входять до Групи компаній «Молочний альянс», набули право експортувати продукцію власного виробництва до країн Євросоюзу.

Молочний альянс

Останні новини: