Сире молоко в Україні подорожчало на 10-15 копійок

milk-ukraineУже сьогодні сировини для накопичення запасів вистачає не всім, тому в другій половині липня можна було спостерігати точкове зростання як закупівельних, так і спотових цін на молоко – ІНФАГРО.

Найбільш істотно зросли ціни на молоко від господарств населення (в середньому на 10-20 копійок), в кінці липня таку сировину оцінювали близько 2,80-3,00 грн/кг. Виключення –окремі райони в Хмельницькій області і навколо неї, де ціна становить близько 4 грн/кг).

Середньозважена вартість молока від фермерських господарств практично не змінювалася. Закупівельна ціна на сировину середніх і великих сільгосппідприємств в кінці липня була на рівні 5,40-6,00 грн/кг.

Вторинний ринок також поступово зростає. Спотове молоко зараз продається на рівні фермерської сировини. А ось операцій по вершкам зараз практично немає, переробники вважають за краще перенаправляти товар на виробництво вершкового масла.

З першого серпня ціни на сировину також збільшено, переробники знехотя переглянули протоколи для найбільш активних сільгосппідприємств та агрохолдингів. Також підросла вартість молока від господарств населення. В середньому, сировинний ринок на початку місяця збільшився в ціні на 10-15 копійок. З упевненістю можна сказати, що це не буде єдиний перегляд закупівельних цін в серпні.

ІНФАГРО

Останні новини: