Росія у травні скоротила імпорт молочних продуктів з далекого зарубіжжя на 15,8%

eu_cows

Схоже, вартість сирого молока в Росії зараз досягла мінімальних значень. Масові зниження цін вже не плануються, з середини червня можливі тільки точкові зміни закупівельних цін в окремих регіонах – ІНФАГРО.

Традиційно найбільш дешево оцінюють сировину в профіцитних округах – Татарстані, Уралі, Поволжі. У поточному році нижній поріг ціни молока тут становить 16-18 руб/кг, тоді як у минулому сезоні ціна була на 1-2 рублі нижчою.

В цілому по країні, у червні діапазон закупівельних цін на молоко знаходиться на рівні 18-22 руб/кг без ПДВ. Період «великого молока» цього року характеризується незначними, у  порівнянні з 2015 роком, надлишками сировини, вільне молоко активно спрямовується на виробництво сухого молока і масла.

Згідно з даними Федеральної митної служби, у травні зовнішні закупівлі молочних продуктів з далекого зарубіжжя скоротилися на 15,8% у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року. Це скорочення компенсується за рахунок збільшення імпорту з Білорусі,  зростання вітчизняного виробництва, а також зниження споживчої активності.

ІНФАГРО

 

Останні новини: