Великі бренди, що працюють у харчовій індустрії, страждають від надмірного тиску з боку мілленіалів, які надають перевагу “автентичним” товарам, змушуючи виробників і продавців пристосовуватися до змін, пише Financial Times.
Видання публікує статтю із серії матеріалів, присвячених тому, як молоде покоління змінює бізнес-середовище у сфері товарів широкого вжитку.
“Протягом десятиліть більший (бренд) був еквівалентом вищої якості, споживачі довіряли брендам, які були їм добре відомі, а напівфабрикати були чимось новим і незвичним. Але зараз все не так”, – пише видання.
Газета цитує очільника французької корпорації Danone Еммануеля Фабера, який каже, що сучасне покоління має геть інші цінності.
“Вони (молодь. – Ред.) хочуть віддані бренди з автентичною продукцією. Натуральні, простіші, місцевого походження і за можливості невеликі – власне, чим менші, тим краще”, – каже пан Фабер.
Згідно з дослідженням центру Pew Search, типовий споживач-мілленіал – віком від 22 до 37 років, більше приділяє уваги здоровому харчуванню, ніж попереднє покоління, вживає менше алкоголю, хоче знати про склад продукції, місце походження і не байдужий до впливу на навколишнє середовище.
Сьогодні, у боротьбі за гаманець мілленіала, великі корпорації програють малим компаніям, які замість того, щоб додавати у свою продукцію штучні підсоложувачі, роблять її органічною і більш корисною, пише Financial Times.
Деякі корпорації вже запроваджують зміни, пропонуючи нові лінійки товарів, але у багатьох випадках це викликає у споживачів скепсис.
“Багато з цих великих брендів намагаються перезапуститися для нового вимогливого споживача, але багатьом з них це не вдається. Коли бренд намагається змінити обгортку, споживачі відвертаються від нього”, – цитує Financial Times бізнес-експерта Еліо Леоні-Скеті.