Молочні жири корисні для здоров’я?

image

ІНФАГРО публікує статтю The Mercury News про зміни тренду споживання молочних жирів в США завдяки науковим дослідженням. Зокрема, про вплив молочних жирів на ожиріння і ризик виникнення діабету.
Більшість з нас провели все своє життя, страждаючи від знежиреного молока і знежиреного йогурту, тому що вважалося, що це для нас корисно.

Приберіть жир з молочки, і ви можете зберегти свою вагу, чи не так? А може все по-іншому? Тепер все більше досліджень показують, що спосіб, яким у нашому організмі розчиняється їжа, набагато складніший, ніж ми думали. Молочний жир може вберегти від ожиріння.

Склянка незбираного молока, перекус з сиром і йогуртом (з повним змістом жиру) насправді допоможуть вам скинути вагу. За даними, наведеними Time, дослідження показують, що люди, які споживають молочку з повним змістом жиру, набирають у вазі повільніше і менш схильні до розвитку діабету. У статті, опублікованій в журналі Circulation, пишеться, що вчені проаналізували кров 3 333 дорослих, які приймають участь в «Дослідженні фахівців в області охорони здоров’я» протягом 15 років. Вони виявили, що у людей з більш високим рівнем споживання трьох різних похідних молочних “повножирних” продуктів, ризик діабету на 46% нижчий, ніж у інших, з нижчим рівнем споживання молочки.

В іншому дослідженні, опублікованому в American Journal of Nutrition, було проаналізовано вплив жирних і знежирених молочних продуктів на ожиріння. Як ви думаєте, які результати? Серед 18 438 жінок, що беруть участь в дослідженні, ті, хто споживав більш жирні молочні продукти, нижчий на 8%  ризик ожиріння.

Є навіть докази того, що молочний жир може бути корисним для вашої ваги. В огляді 2014 року, опублікованому в Current Nutrition Report,  зроблено висновок, що жир з молока, сиру і йогурту не сприяє розвитку хвороби коронарних артерій. Дослідники відзначають, що молочні продукти містять більше 400 унікальних типів жирних кислот, деякі з яких, як вважають, мають протизапальну дію.

Експерти також попереджають, що люди схильні отримувати менше задоволення від прийому їжі з низьким вмістом жиру. Наприклад, з цієї причини виробники морозива з низьким вмістом жиру, мають звичку «накачувати» продукцію цукром. Ось так.

Все не було б так погано, якби знежирення їжі не шкодило тому, як людський організм розчиняє цукор. «Коли хтось їсть “повножирний” молочний продукт замість знежиреної молочки, жир фактично затримує поглинання цукру молока», – говорить нью-йоркський дієтолог і сертифікований спеціаліст  з діабету Лаура Сіпулло, автор книги «Жіноча здорова дієта для тіла». – «В результаті рівень цукру в крові зростає повільніше протягом більш тривалого періоду часу. Менша циркуляція інсуліну означає менший ризик розвитку резистентності до інсуліну і діабету».

Також, дослідження показують, що певні жирні кислоти, що містяться в молочних продуктах, такі як пентадеканова і гептадеканова, можуть відігравати  роль в зниженні ризику розвитку діабету.
Мабуть, всі ці роки, пов’язані зі знежиреними варіантами молочки, потроху робили нас товстунами. Привід замислитися наступного разу, коли ви будете вибирати на полиці молочні продукти.

ІНФАГРО за матеріалами статті mercurynews.com

Останні новини: