Подорожчання масла непокоїть кондитерів

image

Інфляція світових цін на масло продовжує зростати. У ЄС, зокрема у Франції, у порівнянні з минулим роком вона зросла на 90-100%.

За даними останнього квартального звіту GDT, ціна досягла USD5768/MT (190 торги). Такого рівня ціна на масло не досягала за весь час існування GDT.

Ця ситуація викликає занепокоєння у колах кондитерського бізнесу. Представники пекарської галузі Франції вважають, що “така висока ціна це вже не просто привід тривожитися, це ризик нестачі продукту”.

На думку Фаб’єна Кастаньє, генерального секретаря Спілки кондитерів Франції, необхідно вживати термінових заходів, щоб запобігти кризі. За його словами, минулого року подорожчання масла коштувало членам Спілки біля 68 млн євро. Він вважає, що у разі продовження розвитку цього тренду, кондитерські виробництва будуть вимушені вдаватися до часткової зупинки ліній виробництва.

У той же час, повідомляє dairyreporter, битанська компанія Ulrick & Short заявила про початок випуску нового інгредієнта delyte 9, який може замінити дороге масло в рецептурах заварних кремів та вершків в кондитерському виробництві. Інгредієнт продовжує лінію delyte, що випускає компанія. Його основа – тапіока (крохмаль, виготовлений з маніоки, основним постачальником якої є Таїланд).

ІНФАГРО за повідомленнями dairyreporter

Останні новини: