У Білорусі в січні-лютому 2017 року майже на 90% зросло виробництво нежирної молочної продукції. За два місяці воно досягло 35,4 тис. т в перерахунку на знежирене молоко.
У лютому було випущено 16,8 тис. т продукції, що на 72,1% більше, ніж рік тому.
Білоруські виробники продовжують збільшувати випуск вершкового масла, ціни на яке тримаються на високому рівні. У січні-лютому було вироблено 18,3 тис. т масла, що на 5% більше, ніж за два місяці минулого року.
У ситуації, що склалася на ринку, маючи можливість випускати іншу продукцію зі знежиреного молока, його намагаються не сушити. Виробництво сухих продуктів в цілому скорочується. У січні-лютому було випущено 20 тис. т, що на 9,4% менше, ніж рік тому.
Помітно зросло виробництво молочних консервів. Воно збільшилося за два місяці року на 40,9% до 129,2 тис. т. Також в пріоритеті сири. За два місяці їх зробили на 7,4% більше, 30,2 тис. т.
Скорочується виробництво продукції з незбираного молока, що може відображати і тенденції на споживчому ринку. За два місяці її випуск скоротився на 7,1% до 303,1 тис. т.
Рівень запасів молочної продукції в цілому можна визнати комфортним, хоча запаси сухих продуктів наближаються до середньомісячного обсягу виробництва. Втім, тут зближення йде з двох сторін: не тільки збільшуються запаси, а й скорочується обсяг випуску. На 1 березня запаси становили 8,2 тис. т, або 86,4% від обсягів виробництва.
Запаси масла в лютому скоротилися до 4,1 тис. т, що становить 46,7% від середньомісячних обсягів, запаси сирів зросли до 6,7 тис. т (44,7%).
На низькому рівні знаходяться запаси молочних консервів: 2 тис. т, або 25,7% від обсягів виробництва.