Сире молоко холодного пресування вже у продажу

madecow724

Австралійська Made by Cow почала випуск молока холодного пресування, обробленого новим способом, в якому не застосовується нагрівання.

Ціна однієї 750 мл пляшки $ 5, у той час як звичайна 2 л пляшка молока у супермаркеті коштує 50 центів. Така різниця в ціні не зупиняє тих, хто вважає сире молоко більш корисним для здоров’я, ніж те, яке проходить промислову переробку.

Спосіб холодного пресування полягає у тому, що видоєне молоко зразу ж наливається у пляшки, закручується кришка, і потім пляшки розміщуються у потоці надвичайно холодної води з високим тиском (приблизно еквівалентним тому, якби пляшки помістили на глибину у 6 разів більшу, ніж найглибше місце в океані). Такий спосіб обробки, вперше запатентований у світі, вбиває небезпечні бактерії.

В Австралії заборонено торгівлю сирим молоком, його можуть вживати тільки самі виробники, фермери, але оскільки оброблене новим способом сире молоко все ж таки є у певному розумінні обробленим і отримано заключення відповідних установ про його безпечність, то його дозволено продавати в магазинах. Продавці кажуть, що незважаючи на високу ціну, його швидко розкуповують.

Gourmet Traveller, провівши дегустацію цього молока, робить висновок, що як би його не називали  – сирим, обробленим холодним пресуванням, пресоризованим, негомогенізованим, чи ще як – молоко дійсно смачне.

ІНФАГРО за матеріалами dailytelegraph.com.au, Gourmet Traveler

 

Останні новини: