Valio скорочує персонал

Valio оголосила, що розпочинає переговори щодо змін, які стосуватимуться роботи головного офісу у Фінляндії, технічних послуг та обслуговування. Переговори почнуться 30 січня.

Переговори включають можливості звільнення з роботи персоналу та суттєві зміни в умовах найму, що стосуються посадових обов’язків.

Молочний гігант заявив, що близько 130 працівників можуть втратити роботу, а заплановані суттєві зміни в умовах найму торкнуться до 135 осіб.

В Valio працює близько 4300 осіб, 3700 з них працюють у Фінляндії. Причиною переговорів про зміни компанія назвала «виробничі та економічні чинники», включаючи «загальну економічну ситуацію».

Маріанна Таммела, виконавчий віце-президент Valio з персоналу, стратегії та інновацій, сказала: «Ситуація з підтримкою робочого середовища була дуже складною для компанії протягом тривалого часу. За переговорами щодо змін стоїть кілька факторів: збільшення власних операційних витрат Valio, ослаблення попиту на споживчі товари та падіння світових цін на промислову продукцію. Усі ці фактори поставили під сумнів нашу прибутковість. На жаль, з цих причин ми змушені розпочати переговори про зміни».

Вона додала: «Завдяки прибутковій діяльності ми забезпечуємо життєздатність наших власників, тобто молочних ферм, і забезпечуємо безперервність виробництва продуктів харчування у Фінляндії. Це дозволить нам у довгостроковій перспективі створювати робочі місця та засоби до існування у Фінляндії».

Очікується, що переговори щодо змін триватимуть шість тижнів.

ІНФАГРО за матеріалом foodbev.com

Останні новини: