​​Офіційна заява Європейської молочної асоціації (EDA) щодо точкових заборон імпорту української агропродукції деякими країнами ЄС

Час об’єднатися для підтримки України та спільного ринку. З такою офіційною заявою виступила EDA – European Dairy Association.

EDA донесла до Європейській Комісії своє невдоволення тим фактом, що кілька держав-членів в односторонньому порядку запровадили торговельні обмеження на імпорт української агропродовольчої продукції, включно з молочною продукцією.

“Як EDA, ми чітко заявили про нашу підтримку продовження підходу Європейської Комісії щодо нульових квот і нульових тарифів, коли мова йде про експорт української молочної продукції до ЄС. Ці виняткові часи вимагають єдності, а не окремих рішень держав-членів. Сьогодні ми не бачимо загроз для ринку ЄС, які би виправдали будь-які обмеження на імпорт української молочної продукції, тому ми закликали Європейську комісію захистити цілісність єдиного ринку та підтримати спеціальне призупинення всіх тарифів і квот.

Наші особливі стосунки з молочною промисловістю ЄС та України нещодавно були підкреслені присутністю виконавчого директора Спілки молочних підприємств України (СМПУ) у березні 2023 року на нашій останній конференції EDA Dairy Policy.”

eda.euromilk.org

Останні новини: