Продажі свіжих молочних продуктів пожвавилися

Вересневі продажі свіжих молокопродуктів, хоч і далекі від рівня довоєнного періоду, значно кращі за літні. – ІНФАГРО

Початок нового навчального року і більш активне повернення вимушених переселенців із-за кордону зіграли свою роль – у вересні продажі свіжих молочних продуктів зросли. У той же час, платоспроможність українців не збільшилась, тому сподіватись на подальше збільшення обсягів реалізації поки немає підстав.

Зростанню продажів певною мірою сприяла також певна стабілізація цін. У вересні виробники ціни якщо і збільшували, то несуттєво, але не виключено, що у жовтні вони знову почнуть їх піднімати, аргументуючи це зростанням собівартості через здорожчання сировини та енергоресурсів.

Європейські молочні продукти зараз надто дорогі для українського ринку, але імпорт все таки скорочується досить повільно. В минулому місяці в країну ще завозили певний обсяг кисломолочних продуктів, свіжих сирів і навіть молока. Але такі обсяги імпорту вже майже не впливають на український ринок.

У той же час, після девальвації гривні українські виробники почали шукати шляхи відновлення експорту свіжих молокопродуктів. Поки що основним покупцем українських свіжих молокопродуктів залишається Молдова, але не виключаємо налагодження поставок продукції найближчим часом навіть в Європу.

ІНФАГРО

Останні новини: