Споживання свіжих молочних продуктів помітно скоротилося

Цього літа настрої споживачів свіжих молокопродуктів зовсім інакші, ніж були у цей час минулого року. – ІНФАГРО

Немає переміщень українців в південні, приморські регіони і додаткового закордонного відтоку туристів. Можливо,  трохи більше ніж в мирні часи продається продукції в західних областях. А загалом споживання молочних продуктів цього літа помітно впало навіть в порівнянні з травнем, не кажучи вже про минулорічні показники. Очевидно, багатьом зараз грошей не вистачає навіть на необхідні молочні продукти.

Проте виробники шукають вихід із ситуації. Хтось змінює асортимент, хтось вертається до призабутих за час війни маркетингових інструментів з акційними ціновими знижками. А окремим операторам навіть вдається продовжувати піднімати ціни на свою продукцію.

Зовнішню торгівлю свіжими продуктами активною назвати важко. Імпорт майже вдвічі відстає від торішніх показників. Традиційно найбільшою є частка імпорту з Польщі. Правда, подальше його збільшення вже виглядає не зовсім логічно, в Польщі сировина зараз значно дорожча, ніж в Україні.

Експорт ще є, але зовсім мізерний. В партнерах залишилась фактично тільки Молдова. Поставки на Кавказ практично припинено, адже нинішня вартість логістики робить їх збитковими.

ІНФАГРО

Останні новини: