Виробництво молока в Новій Зеландії в першому кварталі найнижче з 2013 року.

Причиною суттєвого зниження виробництва молока в Новій Зеландії є посуха, високі ціни на корми, скорочення поголів’я дійного стада та постійна нестача робочої сили.

Виробництво молока в першому кварталі 2022 року зменшилося на 6% порівняно з попереднім роком і стало найнижчим з 2013 року. Це зниження відбулося попри рекордно високі закупівельні ціни на сировину.  Американські аналітики очікують, що експорт сухого незбираного молока з Нової Зеландії скоротиться для більшості переробників молочної продукції, експорт сиру знизиться лише незначно, а  СЗМ та вершкового масла трохи зросте.

Поточні прогнози свідчать про перспективу зниження виробництва молока за весь 2022 рік до 21,8 млрд кг.  Це буде обсяг, схожий на виробництво 2017 року, що також не є оптимістичним показником для місцевої молочної галузі.  Певним поясненням масштабів падіння в цьому кварталі може бути також той факт, що виробництво молока в першому кварталі 2021 року було рекордним.

Поточний обсяг виробництва в першому кварталі становить 5,906 млрд кг.

ІНФАГРО за матеріалом forummleczarskie.pl

Останні новини: