Молочноконсервні комбінати працюють для населення та Збройних сил України

Українські виробники молочних консервів зараз  вирішують майже такі ж проблеми, як і їх колеги, що випускають інші категорії молочних продуктів. Можливостей зовнішньої торгівлі у них практично немає. – ІНФАГРО

Виробництво молочних консервів знизилося через те, що не всі заводи мають можливість повноцінно працювати. Експорт практично відсутній, крім того, значно знизився попит на згущене молоко і з боку промислових споживачів, кондитерів.

А от працюючі молочноконсервні комбінати, які здатні виготовляти консерви в споживчій тарі, навіть збільшили обсяги виробництва на фоні високого попиту як з боку населення, так і для потреб Армії.

Через утруднену логістику на експорт молочні консерви зараз майже не відправляються. Невеликі обсяги найближчим часом будуть відвантажуватися в Молдову.

У лютому було експортовано біля 2,7 тис. т згущеного молока разом із згущеним молокопродуктом. 14% експорту було направлено в Грузію, 13% в Лівію, 12% в Азербайджан, 10% і 8% в Узбекистан та Киргизстан відповідно. Решта країн з меншими частками від загального експорту разом склали 42%.

ІНФАГРО

Останні новини: