В Ірландії вводять посаду Національного продовольчого омбудсмена та розробляють закон про торгівлю

Міністр сільського господарства, продовольства та морського господарства Ірландії Чарлі МакКоналог висловив свою незгоду з діями роздрібної торгівлі, що продає ірландську агропродовольчу продукцію нижче собівартості виробництва.

Він закликав до «поваги в усьому ланцюжку постачання харчових продуктів».

14 лютого, під час торгової місії в Об’єднаних Арабських Еміратах, міністр МакКоналог також сказав, що він сподівається, що в поточному кварталі в законодавство буде внесено положення про створення посади Національного продовольчого омбудсмена.

«Я не думаю, що роздрібна торгівля повинна продавати товар за ціною нижче собівартості продукції.  Я думаю, що по всьому ланцюжку постачання харчових продуктів має бути виявлена повага до роботи, яку виконують наші фермерські сім’ї», – сказав він. Міністр зазначив, що роздрібні торговці мають право отримувати прибуток, але додав, що «справді важливо, щоб по всьому ланцюгу були міцні здорові відносини».

Щодо офісу Національного продовольчого омбудсмена, міністр сказав, що сподівається, що цю посаду вже у цьому кварталі буде введено у законодавство і вже цього року буде створено відповідний офіс.

Наразі чиновники Міністерства співпрацюють з Генеральною прокуратурою для розробки законопроекту. «Це буде дуже корисний посередницький механізм щодо оцінки того, що відбувається на ринку;  тобто, хтось, хто не зацікавлений у системі, зараз розбирається в тому, що відбувається в продовольчому ланцюгу і забезпечує прозорість, а також намагається покращити відносини між роздрібними торговцями, переробниками та фермерами», – сказав міністр.

ІНФАГРО за матеріалом agriland.ie

Останні новини: