Білорусь: Торгові мережі нададуть знижки на соціально значущі товари певним групам населення

У Білорусі торгові мережі нададуть знижки на соціально значущі товари певним групам населення.

Про це заявив міністр антимонопольного регулювання та торгівлі Олексій Богданов в інтерв’ю програмі «Головний ефір» на телеканалі «Білорусь 1».

Уряд прийняв ухвалу від 23 лютого 2021 року № 100, яка передбачає жорсткі заходи регулювання цін на соціально значущі товари першої необхідності. Постановою №713 від 10 грудня 2021 року було скориговано перелік таких товарів, ціни на які регулюються державою. Жорстке регулювання цін з 15 грудня 2021 року поширюється на 29 позицій соціально значущих товарів, а також 50 позицій лікарських засобів. У переліку СЗТ — мука, перловка, хліб, яловичина, свинина, кури, молоко, кефір, сметана, сир, деякі фрукти та овочі, цукор та інші товари.

«До питання скасування ухвали № 100 вже неодноразово підходив уряд. Сьогодні вироблені деякі механізми, які дозволять це зробити. Зокрема, мені дуже приємно анонсувати, що з торговельними організаціями вже триває переговорний процес, багато хто пішов назустріч нашим пропозиціям. На початку наступного року основними великими торговими організаціями буде підписано угоду з урядом нашої країни», – сказав Олексій Богданов.

За його словами, торгові мережі візьмуть на себе частину соціальних зобов’язань і надаватимуть знижки на соціально значущі товари для певних груп населення. «Цим механізмом ми також намагатимемося стримати інфляційні процеси і забезпечити не найбагатші верстви населення добрими якісними товарами. Планується, що механізм запрацює приблизно в середині січня», – зазначив міністр.

produkt.by

Останні новини: