За підсумками року виробництво молока у світі зросте на 1,5% – FAO

За підсумками поточного року виробництво молока у світі зросте на 1,5%.  Про це йдеться у доповіді FAO – продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

Згідно з прогнозами експертів FAO, світове виробництво молока досягне 928 млн. тонн.  Зростання відбудеться у всіх основних країнах виробниках, і насамперед в організації відзначають Азію та Північну Америку.

Крім того, прогнозується розширення світової торгівлі молочними продуктами – це буде зумовлено відновленням економіки після збоїв, спричинених пандемією коронавірусу.

В останні місяці збільшення обсягів внутрішнього виробництва та млявий споживчий попит уповільнили темпи зростання молочного імпорту.

Також у документі прогнозується помірне зростання виробництва молока в Європі завдяки збільшенню надоїв та сприятливим погодним умовам навесні, що покращить стан пасовищ та стримає зростання витрат на корми. Також незначне підвищення виробництва молока очікується у країнах Центральної Америки та Карибського басейну – там це станеться за рахунок промислових господарств.

dairynews.ru

Останні новини: