Білорусь: Виробництво молока до 2025 року планується наростити до 9,2 млн т

Найбільш динамічно в білоруському аграрному секторі розвивається молочне виробництво, найближчої п’ятирічки обсяг виробництва в цьому сегменті планується довести до 9,2 млн тонн.

Про це повідомив заступник міністра сільського господарства та продовольства Білорусі Олексій Богданов на прес-конференції у Мінську.

«Плануємо у найближчу п’ятирічку забезпечити приріст молока сировини обсягом близько 1 млн тонн і дійти до цифри 9,2 млн до 2025 року. Нагадаю, що торік було 7,8 млн. тонн», – зазначив Богданов.

«Доля молочної індустрії у загальному експорті білоруського продовольства дуже висока, становила $2,4 млрд минулого року. На другому місці м’ясо та м’ясопродукти – майже мільярд доларів», – сказав заступник міністра.

Виробництво м’яса також планується наростити — до 1,4 млн. тонн до 2025 року (торік було 1,27 млн.).

Третя за значимістю група товарів – продукція рослинництва, продовжив фахівець. Обсяг експорту щорічно – понад $600 млн.

Як повідомив раніше Богданов, за січень-вересень 2021 року експорт білоруського продовольства зріс на 12,6%, перевищивши позначку $4,7 млрд. Надходження валютної виручки за 9 місяців збільшилися на $529 млн.

produkt.by

Останні новини: