Кількість злиттів-поглинань у світовій молочній галузі почала знову зростати

За даними Rabobank, у перший рік пандемії кількість угод зі злиття та поглинання у світі суттєво скоротилася – на 25% щодо попереднього року.

Роланд Соссна, редактор міжнародного журналу для переробників молока, International Dairy Magazine, аналізуючи реакцію молочної галузі на обмеження, пов’язані з пандемією, зазначає, що оскільки локдауни сильно вплинули на умови продажів (зменшилися в HoReCa та виросли в ритейлі), головне, чим були стурбовані молочні компанії в цей час, було запровадження відповідних змін у процеси – виробництво, упаковку, доставку. Вони просто не мали часу на збори з обговорення злиття-поглинання, та й самі збори були небезпечні у зв’язку з епідемією.

Як тільки в 2021 році ситуація дещо стабілізувалася, кількість угод M&A у галузі почала швидко зростати і майже повернулася на рівень року, що передував початку пандемії. За 6 місяців цього року у світі зареєстровано принаймні 50 таких угод.

Роланд Соссна вважає, що активність угод M&A може бути прямим індикатором того, в якому стані знаходиться економіка, і тепер можна спостерігати, як ситуація розвиватиметься – чи подолала вже молочна галузь негативні наслідки пандемії, чи вірус і далі продовжуватиме впливати на бізнес тим чи іншим способом. Зараз ще рано робити висновки, вважає Роланд Сосна.

ІНФАГРО за матеріалами IDM

Останні новини: