Ірландські фермери стурбовані намірами політиків ЄС стосовно екології

«Реальні витрати на сільське господарство з метою швидкого скорочення викидів парникових газів будуть величезними», – попередив депутат Європарламенту Кріс Макманус.

«Ми знаходимося в ситуації, коли нам потрібно досить швидко скоротити викиди.  Будь-який майбутній уряд повинен буде домагатися скорочення викидів і досягати узгоджених на міжнародному рівні цілей.  Питання в тому, як це зробити».

«Оскільки економіка Ірландії – це економіка, заснована на послугах, з невеликою кількістю важкої промисловості, частка викидів, пов’язана з експортом яловичини і молочних продуктів видається великою в загальній масі викидів», – зазначив Макманус.

Підкресливши, що Ірландія є одним з найбільш екологічно безпечних місць для виробництва яловичини, депутат Європарламенту зазначив: «Якщо європейські ринки перейдуть на менш екологічно чисті джерела при виробництві яловичини і молочних продуктів з-за того, що ірландські фермери будуть змушені скоротити виробництво, це  не стане великим досягненням для навколишнього середовища і завдасть економічних збитків сільським районам Ірландії».

Він вважає, що будь-який уряд буде проводити такий курс, тому що скорочення викидів в сільському господарстві вимагає набагато менших державних інвестицій, ніж аналогічне скорочення в сфері транспорту або виробництва енергії.

«Не робіть помилки: реальні витрати на розвиток сільського господарства будуть величезними, але вони не будуть відображені в балансі уряду», – заявив Макманус.

«Сільські райони Ірландії, основою яких є малі та середні сімейні ферми, в минулому вже ставали жертвами «зеленої »політики.  Будь-яка нова екологічна політика може миттєво і легко знищити цих фермерів, в той час як більш інтенсивні моделі промислового тваринництва і великомасштабні промислові виробники кормів будуть продовжувати розширюватися, що буде контрпродуктивно з точки зору скорочення викидів».

«Коли нам потрібні були великі вітряні електростанції, правила планування для берегових електростанцій було скасовано.  Не було ніякого національного плану, просто встановлювалися розкидані по місцевості вітряні турбіни, незалежно від придатності цієї місцевості або думки місцевих жителів».

Макманус заявив, що «фермери мають рацію, побоюючись екологічної політики, якщо вона проводиться традиційними правими партіями».

ІНФАГРО за  матеріалом agriland.ie

Останні новини: