Білорусь: молочним заводам надаються субсидії на сплату частини відсотків за користування кредитами

Уряд Республіки Білорусь надасть субсидії молочним заводам і заготівельникам сільгосппродукції на сплату частини відсотків за користування кредитами.

Це передбачено постановою Ради Міністрів РБ №129 від 4 березня 2021 року, яке офіційно опубліковано на Національному правовому інтернет-порталі.

Субсидії отримають організації, що виробляють молочну продукцію, яка маркується засобами ідентифікації. Кошти надаються в 2021-2024 роках на сплату частини відсотків за кредитами, виданими в 2021 році на умовах банків на термін до трьох років на цілі реалізації підпрограми 3 «Розвиток тваринництва, переробки та реалізація продукції тваринництва» держпрограми «Аграрний бізнес» на 2021-2025 роки.

До переліку увійшли 23 такі організації, в тому числі відкриті акціонерні товариства ВАТ «Бабушкина крынка» – керуюча компанія холдингу «Могилевська молочна компанія «Бабушкина крынка», «Верхньодвінський маслосирзавод», «Глубокський молочно-консервний комбінат», «Здравушка-мілк », «Мілкавіта», «Мінський молочний завод № 1», «Туровський молочний комбінат».

Також затверджено перелік заготівельників сільгосппродукції для держпотреб, яким в 2021-2022 роках будуть надані субсидії на сплату частини відсотків за користування кредитами, виданими в 2021 році. До цього переліку увійшли 83 організації, серед яких комбінати хлібопродуктів, районні споживчі товариства, цукрові заводи, заводи по виробництву масел, кондитерські підприємства.

Постанова набула чинності після офіційного опублікування.

belta.by

Останні новини: