Асоціація молочних компаній Нової Зеландії почала переговори про вільну торгівлю з Великобританією

Асоціація молочних компаній Нової Зеландії (DCANZ) повідомляє про початок переговорів про укладення угоди про вільну торгівлю між Новою Зеландією і Великобританією.

«Всеосяжна угода про вільну торгівлю між Великобританією і Новою Зеландією ще більше зміцнить історично тісні відносини між нашими двома країнами», – сказав голова DCANZ Малкольм Бейлі.

«В даний час, коли ми бачимо, як ряд країн повертаються до протекціоністської торгівельної політики і субсидій, відрадно усвідомлювати, що країни-однодумці, такі як Нова Зеландія і Великобританія, демонструють лідерство в питаннях торгівлі».

В даний час Великобританія є невеликим ринком для експорту новозеландських молочних продуктів, на частку якого в 2019 році припадало всього 0,08% експорту новозеландських молочних продуктів. І це незважаючи на те, що Великобританія є одним з найбільших в світі імпортерів молочних продуктів.

«Колишнє членство Великобританії у ЄС, молочний ринок якого є одним з найбільш захищених в світі, серйозно обмежувало можливість закупівлі високоякісних новозеландських молочних продуктів. Тепер, коли Великобританія зможе домовлятися про власні торгові угоди, ЗВТ Великобританії та Нової Зеландії забезпечить важливі комерційні можливості для учасників молочного сектора в обох країнах ».

Сектори молочної промисловості Нової Зеландії і Великобританії доповнюють один одного: в них діють сезонні виробничі системи і існує загальна зацікавленість в управлінні волатильністю світових цін. Обидві країни також надають великого значення безпеці харчових продуктів, благополуччю тварин і екологічним наслідкам. Британська молочна промисловість ефективна, з давньою історією конкуренції з високосубсидованим молочним експортом з країн ЄС.

«Угода про вільну торгівлю між Великобританією і Новою Зеландією забезпечить, щоб несубсидовані новозеландські молочні продукти мали такий же рівень доступу до ринку, як європейські молочні продукти в останні чотири десятиліття».

Угода про вільну торгівлю між Великобританією і Новою Зеландією стане важливим кроком для Великобританії, якщо вона побажає приєднатися до більш широкої Угоди про транстихоокеанське партнерство (CPTPP).

ІНФАГРО за матеріалами dcanz.com

Останні новини: